https vs http: broken image in LDRAW Wiki


https vs http: broken image in LDRAW Wiki
#1
in the LDRAW wiki, the image "Construction worker.png" appears broken when accessing the page

https://wiki.ldraw.org/index.php?title=BlueBrick

via https. When using http, the image looks fine:

http://wiki.ldraw.org/index.php?title=BlueBrick

To cure this, I suggest that we end the dual presence of both http and https this way:
* make https the default
* make any access to a http address a forwarding to its https counterpart
Reply
RE: https vs http: broken image in LDRAW Wiki
#2
(2018-04-02, 10:57)Steffen Wrote: in the LDRAW wiki, the image "Construction worker.png" appears broken when accessing the page

https://wiki.ldraw.org/index.php?title=BlueBrick

via https. When using http, the image looks fine:

http://wiki.ldraw.org/index.php?title=BlueBrick

To cure this, I suggest that we end the dual presence of both http and https this way:
* make https the default
* make any access to a http address a forwarding to its https counterpart

Image looks fine to me on both. But I'll permanently redirect http to https.

P.S. Thanks for all the Wiki work lately.
Reply
RE: https vs http: broken image in LDRAW Wiki
#3
>Image looks fine to me on both.

This seems to be browser-dependent. Chrome seemingly blocks an http image inside a https page.
When I try
https://wiki.ldraw.org/wiki/Web-Based_Applications
in Chrome 65.0.3325.181 on Windows, the image in the "under construction" box is broken.

> P.S. Thanks for all the Wiki work lately.

Yeah, I took nearly the full Easter Monday to roar through it Smile
I'm still not finished yet, and of course there still are lots of things to do,
but I found it sleeping a little sleep and thought it could get some cleanup.
I will continue Smile Smile My goal during that is: keep as simple as possible. Make easy to understand for newbies.
Reply
RE: https vs http: broken image in LDRAW Wiki
#4
> Chrome seemingly blocks an http image inside a https page.

Yup, just confirmed. Chrome's console explicitly states that it did not load the http images
because they were embedded inside a https page:

   

This means: our server somehow still defaults to serving by http.

It should be changed to serve everything (including images) by https.

Maybe the answer is very simple, check
https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:&#...r/en#HTTPS

I suggest that we configure the server like this:
(a) MediaWiki gets configured to run in https mode exclusively. No http mix etc. at all.
(b) Apache could be configured to rewrite every http URL into a https URL (so existing links will still work).

This will make things clear and simple and at the same time 100% https as far as I can see.
Reply
RE: https vs http: broken image in LDRAW Wiki
#5
(2018-04-03, 17:54)Steffen Wrote: > Chrome seemingly blocks an http image inside a https page.

Yup, just confirmed. Chrome's console explicitly states that it did not load the http images
because they were embedded inside a https page:



This means: our server somehow still defaults to serving by http.

It should be changed to serve everything (including images) by https.

Maybe the answer is very simple, check
https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:&#...r/en#HTTPS

I suggest that we configure the server like this:
(a) MediaWiki gets configured to run in https mode exclusively. No http mix etc. at all.
(b) Apache could be configured to rewrite every http URL into a https URL (so existing links will still work).

This will make things clear and simple and at the same time 100% https as far as I can see.

The 2 suggestions above were already implemented but this issue is fixed. The image path was set to a value that wasn't the default and it hardcoded the non-https URL.
Reply
RE: https vs http: broken image in LDRAW Wiki
#6
yep, works now, thanks
Reply
« Next Oldest | Next Newest »



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)