LDView Wrong display after rendering in POV-Ray


Wrong display after rendering in POV-Ray
#1
Hello,

I have a problem rendering in POV-Ray.
I load an ldr file into LDView, it looks like this

   

In LDView the value for latitude = 0 and the value for longitude = 45 were set.
After exporting as a pov file and rendering it looks like this

   

I changed the lighting values in the pov file, but I can't get to the first picture. I always have this shadow.
What do i have to change? Can someone help me?
Thank you.


Regards

Manfred
Reply
RE: Wrong display after rendering in POV-Ray
#2
By default, LDView has a light pointing directly at the model from the eye point. It also doesn't support shadows at all. POV-Ray requires lights, and obviously the default lights generated by LDView aren't working well here. You'll have to move at least one of them to be in a more reasonable location in order. I would expect the viewpoint to be 0 latitude and 0 longitude to see the front of the face. If that is the case, then if you update one of the lights to be in the following location, it should illuminate the front of the face:

<0*LDXRadius,-1*LDXRadius,-5*LDXRadius> + LDXCenter
Reply
RE: Wrong display after rendering in POV-Ray
#3
Alternatively, put a light source just above your camera in POV-Ray:
Code:
light_source {   
    LDXCameraLoc + <0,LDXMinY,0>                
    color rgb 1                                   
}

or right at the camera location (although you might get a lot of glare from it):
Code:
light_source {   
    LDXCameraLoc               
    color rgb 1                                   
}
RenderMOC at Rebricable.com
Reply
RE: Wrong display after rendering in POV-Ray
#4
Thank you for your reply. I will test your solutions and send feedback here as soon as possible.

greetings

Manfred
Reply
« Next Oldest | Next Newest »



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)