LDraw.org Discussion Forums

Full Version: OMR Model Render
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
(2019-09-04, 6:52)Philippe Hurbain Wrote: [ -> ]Yes, works great, especially considering the size of the model. As it nonetheless takes some time to load (about 30 seconds here), would it be possible to get some form of progress bar?
Otherwise, got a display problem, the feet of the Falcon sometimes disappear:
A progress bar would be a great idea, but my attempts to create one have failed as it has decreased the loading speed significantly. I will have to check StackOverflow for some pointers.

The 'Feet' issue might be due to the debth buffer issue mentioned earlier. I have also observed it with other large models which are not on wheels.

How is the general feeling of prioritization? Right now my list is:

1) Fix rendering issues (this includes what you mention here, but also the UV calculation as you can see there are still many warnings generated in the log)
2) Stud logos (while studs can easily be enabled by setting a parameter, my experience is that the file size doubles and rendering time doubles as well. I am working on a light-weight alternative)
3) Control buttons to set up camera, lights, etc.
4) Progress bar
5) Better support of transparency.
6) Support of illumination parts (such as glow-in-the-dark ghosts, etc.)
7) Distance-based blur for a more realistic rendering
8) Textures
9) Geometry culling (such as removing studs that cannot be seen)


And of course, everyone is welcome to take up a task and create pull requests - it is all open source / license free
(2019-09-03, 21:50)Orion Pobursky Wrote: [ -> ]I did, however find a bug that prevented the display of that model. This is now fixed.

Yes, sorry about that. I was unclear.
brigl is loading the model, and showing the fallback code.
ldbi refused to even begin working. Nothing happened when I clicked on the button.

Now, your bugfix did change something. It looks like something is starting, but the model is not loading. Not on Chrome, IE 11 or Firefox.
(2019-09-04, 15:00)Magnus Forsberg Wrote: [ -> ]Yes, sorry about that. I was unclear.
brigl is loading the model, and showing the fallback code.
ldbi refused to even begin working. Nothing happened when I clicked on the button.

Now, your bugfix did change something. It looks like something is starting, but the model is not loading. Not on Chrome, IE 11 or Firefox.
From the debugger I can see that the files are failing to load:

http://omr.ldraw.org/files_ldbi/textures/cube/px.jpg etc.

are environment map textures which are in the github project. They are in public domain, so can be copied without issues.

http://omr.ldraw.org/media/LDraw%20model...0Azari&

Seems to be the model file having some hyphen or other special character issues resulting in the file not being loaded.
(2019-09-04, 15:00)Magnus Forsberg Wrote: [ -> ]Yes, sorry about that. I was unclear.
brigl is loading the model, and showing the fallback code.
ldbi refused to even begin working. Nothing happened when I clicked on the button.

Now, your bugfix did change something. It looks like something is starting, but the model is not loading. Not on Chrome, IE 11 or Firefox.

Turns out between the time I posted about the bugfix and the time you accessed the page I introduced another bug. This is now fixed.
(2019-09-04, 15:13)Lasse Deleuran Wrote: [ -> ]From the debugger I can see that the files are failing to load:

http://omr.ldraw.org/files_ldbi/textures/cube/px.jpg etc.

are environment map textures which are in the github project. They are in public domain, so can be copied without issues.

This is a different problem that I'll PM you about.
(2019-09-04, 15:24)Orion Pobursky Wrote: [ -> ]This is a different problem that I'll PM you about.

Scratch that. This appears to be a problem on the server end since this doesn't happen in my test page on the cms.
I find the Metallic colours very strange.

[attachment=3987]

This is a Metallic Gold print.  http://omr.ldraw.org/files_ldbi/1182



And the Chrome colours is also off.

[attachment=3989]

This is Chrome Silver, looking very black. http://omr.ldraw.org/files_ldbi/640
(2019-09-04, 15:33)Magnus Forsberg Wrote: [ -> ]I find the Metallic colours very strange.



This is a Metallic Gold print.  http://omr.ldraw.org/files_ldbi/1182



And the Chrome colours is also off.



This is Chrome Silver, looking very black. http://omr.ldraw.org/files_ldbi/640

That is due to the loading issue with environment map.  

See the model on Brickhub here: https://brickhub.org/i/386

And it looks like this:

[Image: 386.png]
(2019-09-04, 15:33)Magnus Forsberg Wrote: [ -> ]I find the Metallic colours very strange.



This is a Metallic Gold print.  http://omr.ldraw.org/files_ldbi/1182



And the Chrome colours is also off.



This is Chrome Silver, looking very black. http://omr.ldraw.org/files_ldbi/640

This is fixed.
(2019-09-04, 16:42)Orion Pobursky Wrote: [ -> ]This is fixed.

I must say. Metal surfaces look amazing with this version of three.js and WebGL!

Imagine getting transparent parts to look just as real. We might end up with a viable real-time renderer!
Pages: 1 2 3 4 5 6