LDraw.org Discussion Forums
[LICreator] - Bugs and Improvements - Printable Version

+- LDraw.org Discussion Forums (https://forums.ldraw.org)
+-- Forum: LDraw Programs (https://forums.ldraw.org/forum-7.html)
+--- Forum: LDraw File Processing and Conversion (https://forums.ldraw.org/forum-22.html)
+--- Thread: [LICreator] - Bugs and Improvements (/thread-21544.html)

Pages: 1 2 3


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - Jarema - 2016-08-09

LEGO Instruction Creator for LDraw version 3.0 has now been officially released. Please see our download page for more information.


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - Willy Tschager - 2016-08-11

(2016-08-09, 16:40)Jarema Wrote: LEGO Instruction Creator for LDraw version 3.0 has now been officially released. Please see our download page for more information.

Thanks for this:

"On Windows operating system using %APPDATA%, in other case use os.getcwd method"

I'll add LIC to the AIOI and get back to you if I need support/information.

Thanks, w.


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - Gezheng Qu - 2016-09-16

First, I would like to say thank you, Jarema. Your program is very beautiful.
I have 2 questions though:

1. I would like to print the instructions out, which requires higher resolution than the default 800*600 to meet the 300 DPI printing criteria. And I know I can "change page size and resolution". But the problem is every elements in it does not enlarge automatically with the higher resolution.One solution is to change the default CSI/PLS scale from the template. But after it's done, every part list in the instruction does become larger. The problem is the pens enclosing the part lists don't get bigger accordingly. Do I have to manually adjust every pen?
2. After I convert a submodel into a callout, the part list for the submodel is gone. So how can I show the part list of a callout?

I am using the latest version(3.0). 
Could it be because of the errors in the log file?

ERROR: 2016-09-17 12:01:09,723: Uncaught Root Exception:
Traceback (most recent call last):
  File "F:\Workspace\eclipse\licreator\build\licreator\out00-PYZ.pyz\LicTreeModel", line 135, in index
  File "F:\Workspace\eclipse\licreator\build\licreator\out00-PYZ.pyz\LicTreeModel", line 536, in child
IndexError: list index out of range
INFO: 2016-09-17 12:01:09,723: ------------------------------------------------------
   
no part list for the callout.
Thank you so much.


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - Jarema - 2017-03-17

New release is on GitHub. For details look into changelog. Most liked features is:
  • re-design Assistants
  • Support GIMP gradient format /.ggr file/
  • Colors is grouped by his prefix in color dialog box
  • Can organize alignment of parts added to part list images /PLI/
  • Padlock icon size set to 24 pixels
  • Log file while be deleted after his size grow larger that 5MB
  • Change logging level from DEBUG on ERROR



RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - RickyKckao - 2017-04-06

Hi Jarema,

I cannot run v3.1.222 under Win10. A box popped out: "Failed to execute script Lic".

Btw, is it possible to close 3D lighting now? It really bothers me that a "white" brick shows "gray" color on its sides. I have tried to change ambient value of 3D model lighting to 100, but top side of the brick became to bright that I cannot distinguish colors between white and light gray, or between light gray and dark gray. So I think if it is possible to close 3D lighting, it would be better!

Thank you,


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - Jarema - 2017-04-07

(2017-04-06, 6:30)RickyKckao Wrote: Hi Jarema,

I cannot run v3.1.222 under Win10. A box popped out: "Failed to execute script Lic".

Btw, is it possible to close 3D lighting now? It really bothers me that a "white" brick shows "gray" color on its sides. I have tried to change ambient value of 3D model lighting to 100, but top side of the brick became to bright that I cannot distinguish colors between white and light gray, or between light gray and dark gray. So I think if it is possible to close 3D lighting, it would be better!

Thank you,

Personally I dislike every version of operating system Windows - that come after - 7. And I do not have access to machine with this OS.
So, sorry for the lack of support for this system.
For changing lighting what result you got when set Ambient & Line Width to 0 /zero/.


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - RickyKckao - 2017-04-09

Thanks for your prompt reply.

I see. Then I will work on Win7.

Hmm, I am not sure if my explanation is sufficient or not on the lightning.
Let me put some pictures to explain my thought.

Here, I tried to set ambient and line width to 0.
It became very dark both on the top and sides.

[Image: qef77te.jpg]

And here is the photo (see below) which ambient is set in 100.
There is no apparent difference between the brightness of top and sides. (This is what I want)

[Image: 6A2CT9q.jpg]

But, if I change the color into white, light bluish gray, dark bluish gray in such setting, it became difficult to distinguish colors between 'light bluish gray' and 'white' on the top of the bricks.
Seems that it is too bright on the top, the color of light bluish gray brick is quite similar to that of white bricks (see red arrows).


[Image: o5dzlXM.jpg]

So, what I would like to ask is that is it possible to make the brightness the same on each brick?


Hope I won't bother you too much!

Thank you.


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - Jarema - 2017-04-11

At this moment... All you can do is set line with to 1/One/ or 2/Two/ value, for ambient value > 60.


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - RickyKckao - 2017-05-19

Hi Jarema,

I'm here to report some bugs in v3.1.222:
  • Rescale all Page Element in "Change Page Size and Resolution" still isn't working. All elements won't scale up or down corresponding to the image size.
  • When removing a part from callout using Remove from Callout, that part in CSI is gone. I can no longer select the part and do any change.
Wanted list:
  • The parts in Callout can only be moved by dragging between steps, is it possible to add Move to Previous Step and Move to Next Stepbutton in Callout?
  • Is it possible to add button to adjust the font size of Step Number in Callout?
Thank you!

Sincerely,
Rickykckao


RE: [LICreator] - Bugs and Improvements - Jarema - 2017-05-22

New release is ready to download. Thanks to your support. I added what you wrote, to my To Do List.

New Features:

  1. Action Step.splitParts  method based on the sorted list with respect to the coordinate on the Y axis
  2. Remember the location of the last used template
  3. Locations of tools stored in configuration file need full path with base-name of existing file
  4. Select Part  submenu of CSI contextmenu, displays only the first hundred of parts
  5. Added the possibility of moving parts to the step within the a single page via contextmenu
  6. Disable stretching for default message area  /MessageDlg/
  7. Can change and restore submodel display name
  8. Ability to pre-define custom page sizes in configuration file  /liceator.ini/
  9. Can restore scale|rotation from template for PLIItem ,CSI ,SubmodelPreview classes