LDraw.org Discussion Forums

Full Version: WebGL renderer
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Does anyone know how to write a Windows batch file that sorts the parts library into sub-folders based on the first letter in the file name? The docs say that this should be done for performance reasons. Thanks.

[edit]

Never mind. I was able to move everything manually.

It is weird that your models need to go in the parts directory. I'd rather put them in a "models" directory next to "parts". Could this be changed in the future? Thanks.

[edit]

Here is my first model that I got working:

http://isometricland.net/lego/brigl/ldr_androbot.php

I tried enabling the "dontCenter" option because I want the script to use the model's coordinate system, but this placed the camera directly at the robot's feet. I could not zoom out any further.
Feedback:

1. One problem I noticed is that the viewer doesn't detect when the mouse leaves the display window. As a result, if you are holding a mouse button down when the cursor goes off screen, the viewer still thinks it is pressed when returning to the screen, even though you are likely to have released the button by then.
2. It would be nice to change the background color. I use a gray color normally in LDView.
3. How should we advertise for Brigl? Just link to the github page?
4. I would like to turn studs off to speed up rendering. Overall, performance is not as great as LDView.
5. Large models take a while to load. A better indication of loading using a GIF animation would be good.
6. Moving the scene using the middle mouse button is slow. You have to do it over and over again to make progress.
7. I added a border "border:3px double #888;" to the container, but the display overlaps this border to the bottom and right.

[edit]

This model crashes Chrome for some reason, and results in a black screen in IE.

http://isometricland.net/lego/brigl/ldr_...ehouse.php

Not sure why. The others work. Lack of memory?
If you are using the Github version of Brigl and you'd like some help, or you've found a problem, please open an issue on the Github project page. For reasons unclear to me, even though I think I'm subscribed to this thread I never get any e-mail notices about new posts.

best,
-Hazen
(2018-02-19, 22:59)Hazen Babcock Wrote: [ -> ]If you are using the Github version of Brigl and you'd like some help, or you've found a problem, please open an issue on the Github project page. For reasons unclear to me, even though I think I'm subscribed to this thread I never get any e-mail notices about new posts.

best,
-Hazen

I think I fixed the issue. Not sure.
(2018-02-20, 1:36)Orion Pobursky Wrote: [ -> ]
(2018-02-19, 22:59)Hazen Babcock Wrote: [ -> ]If you are using the Github version of Brigl and you'd like some help, or you've found a problem, please open an issue on the Github project page. For reasons unclear to me, even though I think I'm subscribed to this thread I never get any e-mail notices about new posts.

best,
-Hazen

I think I fixed the issue. Not sure.

Thanks! I'm getting the e-mail notices now.
For what it is worth: loading stops at "Loading 3-4ndis.dat" in Firefox.

This one loads fine http://isometricland.net/lego/brigl/ldr_androbot.php
(2018-02-20, 12:01)Jaco van der Molen Wrote: [ -> ]For what it is worth: loading stops at "Loading 3-4ndis.dat" in Firefox.

This one loads fine http://isometricland.net/lego/brigl/ldr_androbot.php

Sorry, loading of what?

I just checked simple with Firefox 58.0.2 (64-bit) and it loaded correctly.
(2018-02-20, 12:34)Hazen Babcock Wrote: [ -> ]
(2018-02-20, 12:01)Jaco van der Molen Wrote: [ -> ]For what it is worth: loading stops at "Loading 3-4ndis.dat" in Firefox.

This one loads fine http://isometricland.net/lego/brigl/ldr_androbot.php

Sorry, loading of what?

I just checked simple with Firefox 58.0.2 (64-bit) and it loaded correctly.

That simple loads fine with me too.
It is this one that stops loading like stated in this thread:
http://isometricland.net/lego/brigl/ldr_...ehouse.php

It is loading many dat files but stops at "Loading 3-4ndis.dat"
(2018-02-20, 14:22)Jaco van der Molen Wrote: [ -> ]
(2018-02-20, 12:34)Hazen Babcock Wrote: [ -> ]Sorry, loading of what?

I just checked simple with Firefox 58.0.2 (64-bit) and it loaded correctly.

That simple loads fine with me too.
It is this one that stops loading like stated in this thread:
http://isometricland.net/lego/brigl/ldr_...ehouse.php

It is loading many dat files but stops at "Loading 3-4ndis.dat"

There seem to be two problems here. The first is that this model requires two files 'm6666.ldr' and 'm6643.ldr' which are not found on this server. The missing file problem then triggers a call to an error callback function which has a bug, causing an exception and stopping the model loading process. I think the bug is fixed in the current version of BRIGL, but there is not much I can do about the missing files.
(2018-02-19, 22:59)Hazen Babcock Wrote: [ -> ]If you are using the Github version of Brigl and you'd like some help, or you've found a problem, please open an issue on the Github project page. For reasons unclear to me, even though I think I'm subscribed to this thread I never get any e-mail notices about new posts.

best,
-Hazen

FYI

https://github.com/HazenBabcock/brigl/issues/8

I installed the latest GitHub version. My first model loads eventually, but there are dozens of 404 errors in Chrome's Developer Tools.

http://isometricland.net/brigl/ldr_redrockracer.php

If I try a larger model, it does not load properly, and eventually results in my whole website becoming unresponsive for 15 minutes or thereabout.

http://isometricland.net/brigl/ldr_carriagehouse.php
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16