LDraw.org Discussion Forums

Full Version: LDCAD - increase views for parts bins?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Is there any way to increase the number of views for the parts bin in LDCAD? There are currently six views but I could do with more! I tend to find I have 3 or 4 set to some fairly common categories (technic, plates, bricks, tiles) but then use the other two for everything else (e.g. slopes, brackets, hinges, search, model content). I'd love to be able to increase the number of available views to "N" and have the tabs (circled in the image below) appropriately arranged in multiple rows.

[Image: ldcad_part_bin_views.png]

Regards,

David
(2019-07-23, 8:31)David Manley Wrote: [ -> ]Is there any way to increase the number of views for the parts bin in LDCAD?

You can add a second part bin window by right clicking on the first one.
Read more at http://www.melkert.net/LDCad/docs/gui  section "The window system".
(2019-07-23, 10:33)Magnus Forsberg Wrote: [ -> ]You can add a second part bin window by right clicking on the first one.
Read more at http://www.melkert.net/LDCad/docs/gui  section "The window system".
The down side is that it consumes more screen estate...
(2019-07-23, 8:31)David Manley Wrote: [ -> ]Is there any way to increase the number of views for the parts bin in LDCAD? There are currently six views but I could do with more! I tend to find I have 3 or 4 set to some fairly common categories (technic, plates, bricks, tiles) but then use the other two for everything else (e.g. slopes, brackets, hinges, search, model content).

This is currently hard coded, but I do plan to have it configurable in 2.0 as the GUI rendering code of that version is way more dynamic.

In the meantime I would take up Magnus' suggestion of opening a second part bin. I would reduce the color bin's space move the source window to the right and put the default bin back

As that's the configuration I usually use Big Grin

[attachment=3864]
(2019-07-23, 20:16)Roland Melkert Wrote: [ -> ]This is currently hard coded, but I do plan to have it configurable in 2.0 as the GUI rendering code of that version is way more dynamic.
So you haven't forgotten about this one, have you?

https://forums.ldraw.org/thread-21693-po...l#pid23067

w.